با نماکاری ساختمان آشنا شوید

نماکاری ساختمان

با نماکاری ساختمان به صورت مطلوب و ایده آلی از ساختمان مراقبت خواهید کرد. یکی از مهم‌ترین قسمت‌های ساخت و ساز برای یک ساختمان، علاوه بر قسمت داخلی آن، فضای بیرونی آن نیز می‌باشد. البته این روز‌ها، به کار بردن نمای ساختمانی، یکی از مهم‌ترین فرایند‌های ایجاد شده برای ساخت یک بنای ساختمانی ایده آل است.

حتی فضای بیرونی یک ساختمان ایجاد شده، باید مراقبت ایده آلی را برای خود داشته باشد. در هر صورت، نکته قابل توجه در رابطه با نما، نوع آن است. نوع‌ها و مدل‌های متفاوتی از سنگ و آجر برای نما کردن ساختمان در مراکز فروش مصالح ساختمانی اصفهان وجود دارد. هر فردی با توجه به سلیقه خود می‌تواند یکی از مصالح کاربردی برای نمای ساختمان را انتخاب نماید. با توجه به این موضوع، بهره بردن از نمای ساختمان، برای طراوت بخشیدن به ساختمان و به وجود آوردن جلوه بصری بسیار ایده آل است. از متد‌های دیگر برای نماکاری ساختمان، رنگ‌های لعابی می‌باشند.

با نماکاری ساختمان و روکش‌های رنگی آشنا شوید

یکی از فرایند‌های نماکاری بهره بردن از روکش‌های رنگی است. روکش رنگی، از رنگ‌های لعابی استفاده شده به شکل خارجی است. رنگ لعابی به شکل سنتی نیز وجود دارد. البته بهره بردن از رنگ‌های سنتی و همین طور رنگ‌های خارجی، هر کدام نسبت به سلیقه افراد متفاوت است. برای رنگ کاری ساختمان و ایجاد یک نمای فوق العاده، از رنگ و روکش‌های ساخته شده با مواد رزینی استفاده می‌شود.

انواع رزین‌هایی که برای نمای ساختمان به شکل رنگی استفاده می‌شود شامل موارد زیر است:

  • اکریلیک
  • الکید
  • پلی استر
  • فنولیک
  • نیتروسلولز

البته یکی از معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین نمای ساختمانی ورق آلومینیوم و یا کامپوزیت است. این مواد، برای نمای ساختمانی کاربرد بیشتری دارند. ورق‌های آلومینیومی و کامپوزیت‌ها از مصالح ساختمانی و کاربردی برای نما، به دلیل وزن سبک آن‌ها است. اضافه نکردن بار به ساختمان با بهره‌مندی از مصالح ساختمانی، بهترین شرایط ساخت را به وجود می‌آورد. بنابراین نمای ساختمانی، با وزن کمتر، علاوه بر زیبایی و مقاومت برای ساختمان، وزن آن را نیز اضافه نمی‌کند. با اضافه نکردن بار بر روی ساختمان، عمر مفید ساختمان نیز افزایش پیدا می‌کند. البته زیبایی و مدرن بودن این نوع از مصالح ساختمانی، یکی از شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی مناسب برای مصالح ساختمانی و کاربرد آن‌ها است.

یک ساختمان با نمای شیشه ای و سنگ به رنگ آبی

کامپوزیت کردن نماکاری ساختمان

یکی از فعالیت‌های مفید برای ایجاد نمای ساختمان، بهره بردن از کامپوزیت است. کامپوزیت، به نوعی یکی از ورق‌های آلومینیومی شناخته شده است. یکی از ویژگی‌های ورق کامپوزیت، وزن سبک آن است. دارا بودن وزن کم و همین طور اضافه شدن انعطاف پذیری بالا برای ورق آلومینیوم و کامپوزیت، از ویژگی‌های این نمای ساختمانی است.

عملیات‌هایی که بر روی ورق آلومینیوم کامپوزیت می‌توان انجام داد شامل موارد زیر است:

  • عملیات برش
  • خمش کردن
  • سوراخ

فعالیت‌های فوق، تنها با سوراخ کردن ورق انجام می‌شود. بنابراین هزینه بسیار اندکی برای اجرایی کردن فعالیت‌های فوق بر روی ورق آلومینیومی وجود دارد. بیشتر مکان‌ها و بنای‌های ساختمانی که از ورق آلومینیوم کامپوزیت بهره می‌برند شامل:

  • ساختمان بلند
  • برج

اما یکی از نکات مهم، سخت بودن رساندن مصالح برای ساخت به بالا‌ترین نقطه یک بنای ساختمانی است. برج از نظر ارتفاع، بسیار بالا است. بنابراین برای رساندن مصالح ساختمانی به بالا‌ترین نقطه، جا به جا کردن آن‌ها با مشکل رو به رو است. یکی از نکات مهم دیگر برای نمای ساختمان بهره بردن از مقاومت ورق کامپوزیت است. مقاومت ورق کامپوزیت، نسبت به شرایط آب و هوایی و تغییرات جوی است. بنابراین در برابر رطوبت و اشعه‌های نور خورشید از خود مقاومت بسیار بالایی را نشان می‌دهد.

یک ساختمان با نمای رنگی سفید

یکی از ویژگی‌های شاخص برای ورق کامپوزیت، مقاومت و استحکام آن است. مقاومت بالا در برابر شرایط محیط، یکی از فاکتور‌های مهم برای ورق کامپوزیت است. البته در بسیاری از کشور‌های گرمسیری و مرطوب، بهره بردن از ورق آلومینیوم کامپوزیت، بسیار مناسب و شایسته است. ورق آلومینیوم کامپوزیت از مقاوم‌ترین نوع مصالح ساختمانی در برابر رطوبت است. بنابراین میزان زنگ زدگی و همین طور تغییر رنگ آن نسبت به سایر مصالح ساختمانی به شدت کمتر است. یکی از نکات مهم برای ورق آلومینیوم، وجود ضخامت برای آن است. ضخیم بودن ورق آلومینیوم، مناسب برای نمای ساختمانی است. ورق آلومینیوم یکی از مصالح ساختمانی برای فرایند نماکاری است.

این محصول، در برابر آتش مقاومت و استحکام بسیار بالایی را از خود دارد. در زمان آتش سوزی، ورق کامپوزیت آتش گرفته نمی‌شود. بنابراین دود و یا گازی از خود تولید نمی‌کند. این میزان از مقاومت برای ورق آلومینیومی کامپوزیت، از استاندارد‌های معروف آن گرفته شده است. یکی از فاکتور‌های دیگر برای این نوع از مصالح ساختمانی، به کار بردن این ورق با وزن سبک آن است.

مصالح دیگر از جمله سنگ و شیشه، نسبت به این ورق آلومینیومی کامپوزیت، دارای وزن زیادی می‌باشند. نمای کامپوزیت، یکی از سبک‌ترین نوع نما برای ساختمان است. البته سنگین‌ترین نوع نما‌هایی که برای ساختمان به کار برده می‌شود شامل:

  • سنگ گرانیت
  • سیمان
  • شیشه
  • ورق‌های معمولی و ساده

یکی از نکات مهم در رابطه با نمای کامپوزیت برای ساختمان، میزان آب بندی آن است. آب بندی منجر به عدم نفوذ پذیری آب به زیر نما می‌شود. بنابراین آب‌های ناشی از باران، در صورت برخورد با نمای ساختمان، در آن نفوذ نمی‌کنند. در نتیجه این میزان از آب، از شیار‌های ایجاد شده از محل معینی خارج می‌شود. البته میزان تمیز ماندن این نوع از نمای ساختمانی بسیار بالا است.

کثیف و یا آلوده شدن نمای ساختمان یکی از مشکلاتی است که افراد با آن درگیر هستند. به دلیل خاصیت نمای کامپوزیت، میزان جذب پذیری آلودگی هوا به آن بسیار کم است. ویژگی جذب نکردن آلودگی به کمک این نوع نما، به دلیل عدم جریان هوا الکتریسته ساکن در ورق را به وجود نمی‌آورد. بنابراین داشتن نمایی تمیز و به دور از آلایندگی بر روی آن، مناسب برای هر بنایی است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *